ASAP разработи платформа с виртуални турове за Регионален исторически музей – Варна

ASAP разработи платформа с виртуални турове за Регионален исторически музей – Варна

04/10/24


ASAP с гордост обявява успешното разработване на иновативна онлайн платформа с виртуални турове на ревитализираните и нови експозиционни пространства за Регионален исторически музей – Варна.

Новата платформа дава възможност на посетителите да се потопят в културното богатство на музея по интерактивен и удобен начин, без значение къде се намират. Чрез виртуалните турове потребителите могат да разгледат както обновените, така и новите експозиционни пространства, като получат достъп до богата информация за експонатите, историята и културното наследство на Варна.

Платформата е създадена с мисъл за удобството на потребителите и предлага лесна навигация, висока резолюция на изображенията и възможност за детайлен преглед на всеки експонат. Това улеснява достъпа до културното съдържание за широк кръг от потребители, включително и тези, които не могат да посетят музея физически.

Чрез този проект, Регионален исторически музей – Варна прави важна стъпка в посока дигитализация и модернизиране на начина, по който се представя културното наследство на региона. Онлайн платформата е част от по-широка стратегия за привличане на нови посетители и ангажиране на широка аудитория чрез нови технологии.