ASAP разработи приложение „Персонален пътеводител“ за РИМ Варна

ASAP разработи приложение „Персонален пътеводител“ за РИМ Варна

01/10/24


ASAP има удоволствието да обяви успешното разработване на мобилното приложение „Персонален пътеводител“ за Регионален исторически музей – Варна.

Мобилното приложение е създадено с цел да предложи на посетителите на музея интерактивно и персонализирано изживяване при разглеждането на музейните експозиции. Посетителите ще могат лесно да получават информация за експонатите, да следват различни тематични маршрути и да научават интересни факти за културното наследство на Варна.

Проектът включва също така разработване на CMS система за управление на съдържанието, която позволява лесно и ефективно администриране на информацията в приложението. Тази платформа ще даде възможност на екипа на музея да добавя и актуализира съдържание в реално време, като така гарантира винаги актуална и интересна информация за посетителите.

Освен това, ASAP разработи и CMS система за управление на киоски, които ще бъдат инсталирани в музея. Те ще предоставят достъп до цифрови музейни колекции, като улесняват посетителите в разглеждането на експонати, включени в различни тематични изложби.

С тази инициатива Регионален исторически музей – Варна прави значителна крачка напред в посока дигитализация на културното наследство и подобряване на изживяването за своите посетители.